Мъглата над софийското летище обърка сериозно плановете на ръководството на българската федерация по баскетбол.

Президентът Атанас Тонев и изпълнителният директор Иван Ценов трябваше да вземат тази вечер полет за гръцката столица, където утре в 12 часа по обяд ще бъде подписан официално договорът с новия национален треньор Пини Гершон.

Лошото време обаче не е позволило на самолета да излети и се наложи Тонев и Ценов спешно да потеглят с автомобили за Атина.

Преди планираната пресконференция на изключително популярния и успешен израелски специалист Пини Гершон, на която бяха специално поканени и български журналисти, родните баскет-шефовете пак трябва да уточнят последните подробности около контракта на наставника. При създалата се ситуация това ще стане утре сутрин.

Клубният тим на Гершон – Олимпиакос, играе мач тази вечер от местното първенство.

Утрешната пресконференция се очаква с голям интерес и от гръцките медии, защото Пини Гершон до момента изобщо не е коментирал бъдещите си ангажименти към българския национален тим по баскетбол за мъже. Не е ясно и кои ще са асистентите на израелеца, както и дали вече е обсъждана евентуална натурализация на други американски баскетболисти освен Родерик Блекни.