Треньорът на Балкан - Петър Златанович беше много разочарован от загубата от ЦСКА на старта на полуфиналната сериа в НБЛ. "Червените" победиха като гост шампиона Балкан с 90:79. 
 
"Днес ЦСКА беше по-добрият отбор. Прекалено меко отворихме мача. Вкараха няколко тройки от наши грешки в защита. От друга страна вкарваха и по-тежки тройки, когато се разиграха. Ние направихме и няколко тактически грешки, но не може да получим 90 точки в нашата зала. Догонването в резултата не е проблем. Проблем е, че в нито един момент не показахме, че сме домакини. Пропуските от тройката също не са проблем - когато си сам, разбира се, че трябва да стреляш. Стрелбите просто бяха непремерени и трудни и оттам дойде и катастрофалният процент. В крайна сметка е важен финалният резултат. 
 
На този етап ЦСКА е най-трудният ни противник, но серията се играе до три победи. Те взеха един мач - на нас ни трябват три, на тях - две. Имаме още един мач в Ботевград и трябва да разберем, че те няма да се бият сами. Нито хората в Ботевград ще ги победят, които днес бяха страхотни. И ние трябва да играем", коментира Златанович.