Отборът на ЦСКА поведе срещу Балкан в полуфиналната серия между двата тима в Националната баскетболна лига. "Червените" откраднаха домакинското предимство на шампионите, след като ги надиграха с 90:79 (23:24, 19:16, 20:9, 28:30) на тяхна територия в зала "Арена Ботевград". Това е трети пореден успех за тима на Росен Барчовски над ботевградчани през настоящия сезон, като отборът прави първата крачка към достигането на финала в първенството.

Вторият мач от серията отново ще се проведе в Ботевград - в неделя от 19:00 часа. След това серията ще се измести в София следващата седмица за мач №3 и №4 (ако е необходим), а евентуален пети двубой ще се състои в "Арена Ботевград".

Изключително ниската успеваемост на отбора на Балкан тази вечер се превърна в ахилесова пета за отбора на Петър Златанович, тъй като неговите състезатели стреляха 5/31 от тройката спрямо 9/21 за ЦСКА. "Червените" нанесоха ключов удар в края на третата четвърт, когато постепенно започнаха да се възползват от пропуските на "зелените" и да си създават все по-голяма преднина.

Таменанг Чо завърши с 24 точки, 5 борби и 5 асистенции за победата на ЦСКА. Андрей Иванов записа отличен двубой от скамейката с 15 точки и 7 борби, 15 точки наниза и Мартин Сотиров, Брандън Йънг добави 11 и 9 асистенции, а Алекс Симеонов вкара 10 точки.

Мануел Суарес постигна 23 точки и 9 борби за Балкан. Павлин Иванов реализира още 16 точки с 5 асистенции, а Пол Джаксън вкара 11 точки.