Старши треньорът на Лукойл Академик Сашо Везенков реши да не избързва с радостта след победата над Левски в третия мач от битката за титлата. „Студентите” поведоха с 2:1 успеха в серията за трофея. „От наша страна нямаше толкова нерви. Имаше една реакция след разговор с президента, но повече няма да реагираме. Трябва да помислим сериозно за защитата, защото титли се печелят със защита. Сашо Янев показа какво може. Ние разчитаме на него. Това е бъдещето на баскетбола. Още сега забравяме и този мач, иначе няма как да стане. Остава ни много малка крачка и много дълъг път”, заяви спортният директор и треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков.

„Повече няма да коментирам Тити Папазов. За мен е приключено. Казах, че където е той, там има скандали. Не коментирам оставката на Иван Ценов. Това е негово решение. Имаме едно единствено предимство, че водим с 2:1. Левскки разполага с изключително силни единици. Те могат да решат всеки един мач. За да победиш Левски, трябва и късмет”, добави още Везенков.

„Съдийството, когато е еднакво в двете посоки, тогава какво да кажем. Жалко, че не събираме много публика. Съжалявам, но от тук натам повече няма да коментирам Тити и нека той не ме коментира. Ако говорим за специалист, той е с повече опит от мен, но той е доказан и в политиката, и в пеенето”, коментира още Сащо Везенков и продължи:

„Титлата е много далеч. Стъпката малка, но пътят е дълъг. Стараем се да ротираме отбора. Трябва сериозно да погледнем на защитата.”