Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папзов сподели след поражението от Лукойл, че съдбата днес му е обърнала гръб. Лукойл Академик победи „сините” със 106:99 в мач номер 3 от финалната серия в мъжкото баскетболно първенство, и отново поведе в нея, този път с 2:1 победи.

„Този отбор, който заслужаваше повече, поведе в серията. Аз казвам истината, искам и вие – медиите да казвате истината. Слаби в защита и двата отбора. Изпуснахме ключови ситуации. Сашо Янев в последните шест мача са го ползвали 4 минути. Днес подарък от Господ. Генерално в хода на мача отборът, който заслужаваше повече, беше отборът на Лукойл. Получихме решаваща тройка. Съдийте бяха поставени под достатъчен натиск. Румен Хаджиянков обяснява в Самоков, че ако Левски стане шампион, ще бъде махнат Георги Глушков. Но това са реалностите в България”, коментира треньорът на Левски Тити Папазов.

„Този отбор, който заслужаваше повече води с 2:1 победи. Видях и вашето поведение. Ако аз бях направил тези изказвания, щеше да има Управителен съвет задължително. Не видях някой да реагира много остро на думите на г-н Везенков”, заяви още Тити.

„Да се каже истината. Поздравих Везенков. Имаше една жена, която няколко пъти ми показа среден пръст и направих жест към нея, а комисарят помисли, че е към него. Обясних му, че не е за него”, обясни Папазов.

Илия Ангелов

източник: Gong.bg, Георги Димитров

„Иван Ценов е достоен човек. Той е мъж с характер. Човек трябва да има позиция в живота. Може да е грешна, но трябва да има позиция. Питайте Глушков за неговата позиция, но беше сериозно атакуван в последните два дни. Има съдийски грешки и в двете посоки”, коментира наставникът на „сините” и добави:

„Сега те са в по-добра изходна позиция и трябва да докажем, че заслужаваме да играем пети мач. Днес играем без основен играч. Бях убеден, че Ники Върбанов ще се появи, но ние играем с осакатен състав.”