Шест от общо деветте клуба в Националната баскетболна лига пожелаха освобождаването на Лили Борисова от поста генерален мениджър на лигата. На днешното Общо събрание на НБЛ присъстваха представители на 7 от отборите.

На заседанието клубовете приеха с мнозинство промени в Устройствения правилник на НБЛ, които им дават право да освобождават мениджъра. До момента подобен текст в правилника нямаше.

До гласуване за освобождаването на Лили Борисова не се стигна, тъй като трябва формално време, за да бъдат утвърдени промените на Управителен съвет на баскетболната федерация.

„Аз съм доста принципен и горд човек, и бях решила, когато получих това писмо изкючително изненадващо, че ще изслушам аргументите на отборите, ще премисля дали имат правота и дали аз някъде съм сбъркала”, коментира Лили Борисова и добави:

„Когато съм готова, прегледам всички факти, изкарам емоцията от разочарованието, ще изляза пред вас и ще говоря само и единствено с факти, без да соча с пръст. Сега не мога да говоря повече да поводи, мотиви. Клубовете си ги изказаха – къде очаквани, къде неочаквани, къде просто, защото няма какво друго да кажат.”

„Следват чисто процедурни дни, в които трябва на Управителен съвет на федерацията да се утвърди тази промяна, след което Общото събрание на лигата може да ме освободи от поста ми. Дали са фрапиращи разминаванията не знам. Ще изложа пред медиите мотивите за искането и както и чисто фактологично защита да го наречем. Всичко, което съм правила и аз, и екипът ми е било само в помощ на баскетбола. Идеята е била чиста, принципна и честна, за да може да променим нещо в нашето баскетболно общество”, сподели още Борисова.