"Във всички случаи е подобре да има емоции и залата да е пълна. Нито се случва за първи път, нито ще е за последен в историята на световния баскетбол. Аз се отнасям с много голям респект и уважение, и искам като дойде чужденец да не ни смята за индианци. Когато дойдеш в чужда държава трябва да имаш най-елементарното възпитание и уважение към тези, които са ти дали възможност, в случая Балкан", коментира старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след доиграването на втория мач от финалната серия за титлата в НБЛ.

Балкан ще сезира ФИБА за скандалите в "Универсиада"

"Небойша Видич е безспорен специалист, отборът на Балкан играе отличен баскетбол и това е огромна заслуга на селекцията, правена от него и финансирането от клуба. От гледна точка на доиграването на мача, имахме късмета,че след отворен шут на Калахан за три, те да не вкарат, другото бе да успеем времето да работи за нас. Трудно може да се контролира такова събитие и е нормално да играят на ръба на риска. Мачът завърши така, както трябваше", продължи Тити Папазов.

Тити съзря политически оттенък, Видич се оплака от липса на равнопоставеност

Небойша Видич: Много ми е тъжно от всичко

"Категорично наше условие е серията да продължи в неделя. Знае се, че между двойните мачове трябва да има два дни почивни. Днешният ден е много по-тежък психически за нас, отколкото за тях. Аз твърдя, че феновете са най-важните хора. За това Балкан имат изключително предимство и най-добрата публика, която подкрепя истински отбора. Но при положение, че има ясни указания да се напусне залата в рамките на един час и да не се случат нещата, беше явен саботаж. Дали е организиран или емоционален от феновете, това ще го решават компетентните органи", заяви още наставникът на "сините".