Всеки отбор си поставя цел да надмине постиженията си от изминалия сезон. Това каза старши треньорът на баскетболния шампион на България Левски Лукойл Константин Папазов преди днешната тренировка на тима в зала "Универсиада", която беше открита за медиите.

"Преди началото на сезона всеки отбор си поставя цел да надмине постигнатото предишната година. Ние взехме титлата, но не се печелили Купата на България в последните няколко години, както и Суперкупата", каза Папазов.

Днес "сините" показаха играчите на тима за новия сезон. Левски Лукойл направи впечатляваща селекция и в отбора ще играят братята близнаци Деян и Калоян Иванови, Христо Захариев, Божидар Аврамов и Асен Великов, както и двама чужденци - американецът Патрик Рембърт и сърбинът Никола Маравич.

В тима са още Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, Кръстан Кръстанов и Герасим Николов. Симеонов ще чака предложения от чужбина, но ако не си намери тим зад граница, ще остане при шампионите.

БК Левски Лукойл

източник: LAP.bg, Любомир Асенов

"Герасим Николов тренира с нас от един месец. Преценихме, че може да бъде полезен за отбора. Карамфилов остава със сигурност. Алекс Симеонов има амбиции да играе в чужбина, но в момента тренира с нас. Следим за играч на позиция 2-3. През следващата седмица ще вземем решение. Привлякохме много добри български играчи. Селекцията е отворен процес. Съставът винаги търпи корекции", добави Папазов.

 

Тити Папазов

източник: LAP.bg, Любомир Асенов

Левски Лукойл ще играе срещу Шяуляй (Литва) в първия квалификационен кръг на Шампионската лига по баскетбол за мъже.

"Сините" са гост в първия мач на 20 септември и домакин на реванша два дни по-късно в София. Шампионите излиза срещу Рилски спортист в спор за Суперкупата на България на 8 септември в Ботевград. "Целите в Европа са да отидем максимално далеч. Тежък жребий имаме в Шампионската лига, но след това ще играе в турнира за Купата на ФИБА-Европа. Не подценяваме и срещата за Суперкупата", каза още Папазов.

"Сините" ще отпътуват утре сутринта за Македония, където ще изиграят две контроли с МЗТ Скопие, а през септември предстоят проверки и с румънския Крайова.