Три от новите попълнения на Левски Лукойл - Деян Иванов, Калоян Иванов и Христо Захариев, коментираха очакванията си за предстоящия сезон по време на днешната открита тренировка на тима в зала "Универсиада". Братята близнаци Деян и Калоян Иванови са едни от най-добрите български баскетболисти в последните години. Те играха в различни отбори в чужбина и за първи път от доста време се завръщат в България, а освен това ще играят в един отбора.

"Подготвяме се сериозно. Отборът е добре окомплектован и изглежда прилично. С брат ми искаме да постигнем нещо с български отбор. Идеята да се върнем в България дискутираме от февруари. За това, за което се борим, нивото на баскетбола е доста високо. Ако влезем в Шампионската лига нивото рязко ще се вдигне. Миналата година се получи доста интересно и българското първенство, имаше четири равностойни отбора", коментира Калоян Иванов.

"Много е приятно отново да играем с брат ми в един отбор в България. За нас е много важно да се борим за титлата. Миналата година беше много тежко първенството. Българските треньори са изключително подготвени. Според мен, те са на европейско ниво. Това, че не може някой да пробие, според мен не е, защото не знае. Ние сме се върнали, защото ни липсва България", каза Деян Иванов. Той разкри, че е изключително трудно на българските баскетболисти да играят в чужбина.

"Изключително трудно е. Правили сме много жертви. Бил съм и с най-висока заплата в отбора си и пак са ме гледали по различен начин. Втората година, когато бях в Италия, треньорът говореше на всички чужденци на английски, само на мен - на италиански. Никакъв респект, но се стигна дотам, че научих и италиански", добави Деян Иванов по време на откритата тренировка на Левски Лукойл. Христо Захариев също каза, че се радва да бъде част от отбора.

"Радвам се, че вече съм част от Левски. Беше труден избор, имах предложение още преди началото на миналия сезон. Сега очаквах трансфер в чужбина, но не стана. Моето семейство е от София и затова реших, че ще бъда най-добре да играя в Левски", коментира Захариев. Той ще бъде част от националния отбор на България за световните квалификации срещу Франция и Русия през септември. "Това са два много силни отбора. Надявам се да се представим добре в тези мачове", добави българският национал.