Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков намекна, че Лукойл може да преосмисли инвестииците си в баскетбола. Преди снощната победа на шампионите с 88:62 точки над холандският Донар Грьонинген бившият капитан на националния отбор изрази недоволството си от някои решения на Управителния съвет на БФБ.

"Ние си вършим работата. Явно е, че на някои хора това нещо не им харесва, не им харесва, че Лукойл печели. В един момент може самите ние да преразгледаме нашето решение като цяло за баскетбола," заяви Стойков. "Това е в ръцете на президента. Ако той реши, всичко може да се случи."

Стойков: Напуснах УС, защото трябваха промени

След като оставката му като член на управителния съвет не бе приета, Стойков не изключва възможността да присъства на бъдещи събрания: "На мен ми е ясно, че не мога да променя нищо, но поне давам един сигнал, индикация, че нещо трябва да се промени. Не се чувствам щастлив в тази ситуация. Може след 10-15 години, като станем на по 55 години, може думата ни да се чува повече."

Конкретната причина за решението на Стойков да подаде оставка като член на управителния съвет на федерацията е липсата на желание в отмяна на текста, който определя мачовете от полуфиналните и финалните плейофи да се играят в зали над 1200 седящи места.

"Със сигурност мога да кажа, че нашият клуб ще иска това нещо да бъде променено. Един път вече го бяхме предложили, но не се взе под внимание, сега ще го внесем официално," завърши Тодор Стойков.