Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков разясни причините за напускането на Управителния съвет на баскетболната федерация. Той твърди, че в българския баскетбол са необходими промени и неговата оставка е била първата крачка към тях.

"Наясно съм, че не мога да променя ситуацията, но составката си дадох сигнал, че нещо трябва да се промени и трябва да започнем отнякъде с промените", каза Стойков.

"Сравнително добра година беше 2016-а за Лукойл. Естествено винаги има какво да се желае. Надявам се това, което не постигнахме през 2016-а, да го постигнем през 2017-а. Това е моето желание, дано играчите и треньорите да го изпълнят.", коментира той изминалата година.

"Иска ми се да показваме по-добро лице, за съжаление не всеки път се получава. Има и млади момчета, нови. Баскетболът е спорт, в който текучеството на играчи се променя постоянно. Трудно се запазва един състав. Играчите, които играят добре получават оферти и заминават. Когато си играч гледаш по един начин, когато си ръководител гледаш по друг начин. За съжаление и на мен ми се иска да играят повече български баскетболисти. Виждате обаче, че има позиции, на които българският баскетбол куца и това е нещо, на което трябва да се наблегне", добави Тодор Стойков.

Какво още каза за напускането си от УС, чуждестранните попълнения в отбора и представянето му в Европа, вижте в прикаченото видео.