Треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски говори пред Gong.bg след загубата от Рилски спортист в НБЛ. Той не остана доволен от спорно нарушение в последните мигове на мача, както и от изпуснатата преднина от неговите играчи.

"Водехме с 13 точки, а ние си направихме шега с баскетбола в атака трима срещу един. Започнаха да обръщат мача с тройки и ние не намираме сила да спрем и да направим един фаул. Нека да са две точки, поне да не са три. Въпреки това ние трябва да играем продължения. Всички ми казаха, че последната ситуация е спорна. Не знам дали има фаул или няма. Когато е спорно, не отсъждаш фаул, а оставяш ни да играем продължения и нека видим там кой е по-умен, по-добър и свеж. Не може да решаваш и да свириш такъв фаул", сподели Барчовски.

"То е ясно, че имат най-дългия състав. Ние имаме предимно млади играчи на пейката. Те трябва да си заслужат мястото. Ние нямаме мачове, в които водим с 40 точки, в които да даваме шанс на младите. От пейката имат 42 точки, което е крещящо", каза още той.

"Не мисля, че е имало тенденция, може би имаше 2-3 грешки и в двете посоки. Един умен съдия не свири такъв фаул. Реших да бъда толерантен със съдиите, защото те грешат и ние грешим. Но вече трети път ми се упражняват върху главата и не ми е приятно", допълни треньорът относно съдийството.

"Няма никакво значение мястото. Имахме желание Божидар Аврамов да е в състава, но нямахме възможност чисто финансово да го привлечем. Това което решиха да направят в държавата рефлектира върху спорта. Отношението към нас е прекрасно, всичко е наред, но е възможно да се отрази. Аз имах желанието да подсилим селекцията, сега явно няма да можем", завърши Росен Барчовски.