Старши треньорът на баскетболния Балкан Ботевград - Петър Златанович, беше щастлив след страхотния успех над Ямбол с 97:66 точки в столичната зала „Арена София“ в последен двубой от ¼-финалите за Купата на България. По този начин ботевградчани ще срещнат ЦСКА на ½-финалите в сряда от 20:15 часа.

Сръбският специалист благодари на феновете за подкрепата и показа самочувствие преди сблъсъка със сочения за фаворит за трофея ЦСКА, който по-рано днес взе убедителна победа над Спартак Плевен с 82:63.

start-photo.bg
83 снимки

„Реално първият мач с изненадата ни помогна. Не беше чак толкова голяма изненада, но така с моите помощници обяснихме на играчите, че трябва да подходят максимално сериозно и да няма никакво подценяване. Това се получи и съм доста доволен“.

„Запазихме сили, някои основни играчи получиха почивка. Ще имаме достатъчно сили да отговорим на необходимия интензитет на ЦСКА. Сега сме фокусирани върху купата, а не върху плейофите в първенството. Всеки има желание да спечели тези трофеи. Сигурно е, че в Ботевград искат и купата, и титлата“.

„Нереално е колко хора в Ботевград обичат Балкан. Чухте, че днес са най-добрите фенове от четирите мача. Много съм доволен от фенската подкрепа. Тя хем те вдига, хем те натиска да даваш най-доброто от себе си, което е добре“, заяви Златанович след мача.