Баскетболистът на Лукойл Академик Павлин Иванов коментира днешната победа ад португалския Бенфика във втория кръг от квалификациите в Шампионската лига. В зала "Универсиада" в столицата "студентите" се наложиха с 87:71 и продължават напред в пресявките, след като в неделя българският първенец се наложи като гост в Лисабон с 91:82 в първия двубой.

Лукойл Академик се класира за решаващия трети кръг от Шампионската лига

В третия, последен етап на квалификациите, съперник на Лукойл ще бъде литовският Ювентус Утена. Първата среща е в София на 29 септември, а реваншът в Литва е на 2 октомври.

"Загубата на Суперкупата я забравихме. Концентрирани сме изцяло върху Шампионската лига. Следващият мач срещу Ювентус Утена е много важен. Ще опитаме да вземем максимума от него. Ако можем да ги бием с разлика е добре, ако е само с 1/2 точки, пак ни стигат", каза Иванов.

Друкер след първото препятствие в Европа: Горд съм с момчетата

"Чувстваме се страхотно. По време на цялата подготовка мислехме за тези мачове, въпреки че играем през няколко дни", допълни той.

"Треньорът се погрижи много добре за селекцията. Изисква много да подаваме топката. Засега се получава. Мисля, че няма егоисти сред нас. Всеки играе за отбора", каза още Павлин Иванов.