Старши треньорът на Левски Лукойл и Рилски спортист, съответно Константин Папазов и Людмил Хаджисотиров бяха категорични, че двата отбора ще подходят с голямо желание и професионализъм към предстоящия сблъсък за Суперкупата на страната.

Мачът е на 8-и септември, събота от 18 часа в зала „Универсиада”. Билетите са с цена 5 лева и ще се продават в събота след 16 часа на касите на залата.

„Решението за датата и мястото на провеждане на двубоя за Суперкупата на странана бе трудно”, още веднъж поясни генералният мениджър на Националната баскетболна лига Лили Борисова. Както бе обявено преди дни, Борисова коментира още веднъж, че решението е коментирано с клубовете и е било единственият възможен вариант.

Лили Борисова

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Двата клуба се отнесоха изключително отговорно и направихме компромиси, за да се случи събитието”, заяви старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов, подчертавайки, че отношението към мача в събота няма да е като към контрола, а официален сблъсък от баскетболния календар.

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Мачът е на по-ранен етап и предполагам и двата отбора няма да сме във върхова форма. Но на базата на желанието, ще се опитаме да надхвърлим моментната форма. И двата отбора ще дадат максималното, на което са способни, за да стане празник за зрителите, които надявам се ще напълнят залата”, добави старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров – Удо.

И двамата треньори си пожелаха на първо място голям интерес от страна на феновете и хубава атмосфера в залата.

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Акцентът на подготовката ни не е бил този мач. Изиграхме два мача, в които се представихме доста успешно в нападение. Самият двубоя за Суперкупата има по-голяма стойност, отколкото една контрола и няма да се крием зад моментното състояние”, добави Тити Папазов.

Колегата му Людмил Хаджисотиров също отбеляза, че тимът е започнал подготовка преди около 20-ина дни и е в доста ранна фаза.