Президентът на Националната баскетболна лига и на Левски 2014 Тити Папазов разкри защо и как се стигна до смяната на треньора на „сините“ Николай Господинов, както и какъм.в е получил като съвет от своя идол Желко Обрадович, за да бъде добър треньор.

„Преди години ми каза, че за да бъдеш добър треньор, първо трябва да имаш топки и да знаеш, че за да бъдеш добър треньор, ти си началникът в клуба“, заяви Тити Папазов, а по повод треньорската рокада в Левски заяви:

„До треньорската смяна се стига обикновено 99% заради слаби резултати. Тук са 98%, плюс катализатор – размяна на реплики и обида от моя страна към треньора. Не съм се месил в работата му до момента, в който бях извикан от отбора и бях помолен да взема някакво решение. Отново застанах зад него тогава. Питайте играчите. По принцип играчите винаги са недоволни. Не е Ники Господинов виновен за резултатите. Не може да парцелираме вината за резултатите.“

„Най-нормално е да искам, ако съм бил помощник на някой, да бъде зад гърба ми и да ми помага. Той ме викна през септември на разговор и ме помоли да не влизам в съблекалнята. От 20-и септември въпреки слабите резултати, не съм си позволил да вляза в съблекалнята, нито пък съм участвал в стратегия как да играе отборът“, обясни Тити и продължи:

„След загубата в Левски, влязах в съблекалнята. В понеделник вдигнах скандал защо един играч не тренира. Смятам, че в това момче има страхотна перспектива и казах, че не могат да оценят, че ситуацията на Левски е невероятен шанс за тях. Данчо Минчев на 17 години да има 30 минути игрално време. Заминавам за Атланта с цялата му история и файлове за него. Водейки този разговор видях как всички влизят в съблекалнята и пуфтят, не се издържало. Треньорът е работохолик. Убеден съм в лоялността му и желанието му да направи всичко за Левски.“

„Казах му да намери решение, защото играчите са против него. Играчите са курви, те винаги ще се оправдават с треньора. Това е съдбата на треньора. Трябва да си носиш оставката в него. Това са детайли. Вярно е, че го напсувах. С Берое водихме, имахме възможност да победим, но загубихме. Направих му забележка и той ми отговори да отида да водя аз мача. Тогава не издържах. Сега съм прав и виновен“, заяви още Тити Папазов след днешното заседание на Управителния съвет на българската федерация по баскетбол.

Пълното изказване на Тити Папазов можете да чуете във видео файла.