Легендарният баскетболен играч на Балкан Ботевград Йордан Колев коментира спечелената титла от страна на тима, както и емоциите около мача. Става шампион на България през далечната вече 1989 година с екипа на "зелените".

"Най-приятните емоции изпитах по време на мача, въпреки, че независимо от това, че Балкан доминираше в този мач, силно желаех тима да вземе титлата, това е хубаво за цялата баскетболна общност, както и за града. Щастлив съм за успеха, който постигна Балкан. Най-вече за публиката, която изпита невероятна радост, изключително съм щастлив и от хората, които седят в основата на успеха на Балкан - Иван Гавалюгов, Мишо Михайлов като президент на клуба и треньора Видич, които успяха да победят отбора, който не играеше по правилата, а просто искаше да спечели", коментира Колев.

"Баскетболът в България трябва да има визията, която имат хората от Ботевград, но трябва да се развива на доста места, да не е на локално ниво", добави той.

"И тогава и сега публиката беше главният поддръжник и мотиватор тези неща да се случат, тя беше тук и на тъжни моменти и на радостни моменти, на нас ни беше по-лесно, тъй като от малки играехме заедно, градът ни познаваше, всички живееха с нас, като се започне от ръководството, те бяха с чист морал, работеха по правилата, сега е по-трудно да направиш един хомогенен състав, една химия, за една-две години събираш отбор, след това те си тръгват, защото имат нови предизвикателства, сега е по-трудно, съперникът не действаше по правилата, преди се спазваха правилата", каза още Колев.

Вижте повече във видеото.