Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов джентълменски поздрави Балкан Ботевград за триумфа с шампионската титла на България в Националната баскетболна лига. Сезон 2018/2019 сложи край на чакането в Ботевград, продължило 30 лета, с победа 90:75 в мач №4 от финалната серия.

„България има своя нов шампион. Балкан напълно заслужено спечели. Искам да благодаря на публиката на Ботевград, както и на публиката на Левски. Днес феновете на Балкан доказаха верността си. Тяхната публика чакаше от 30 години този свой връх. Балкан повече заслужаваше да стане шампион”, коментира Папазов.

„Изпуснахме психологическото предимство във втория мач в София. Дадохме им шанс да се чувстват добре в тази атмосфера. Решаваща бе загубата ни в София.” 

„Искаме да побеждаваме, да бъдем първи. Имахме четири задачи преди сезона, изпълнихме три от тях, но пропуснахме тази, която искахме най-много. Не знам дали ще остана начело на отбора, но ще се съобразя с това, което предложат хората, осигуряващи финансирането на отбора", каза още наставникът.

Капитанът на „сините” Божидар Аврамов също се присъедини към поздравленията към лагера на противника. "Поздравявам Балкан за невероятните три мача, които изиграха срещу нас. Поздравявам и феновете им. Ние не бяхме достатъчно концентрирани, но това е, животът продължава. Надявам се догодина да си върнем титлата. Опитахме се да вкараме повече точки от другия отбор, но не ни се получи. Във втория мач от серията допуснахме нелепа загуба, но така е в спорта - има победителите, има и победени", коментира Аврамов.