Дори тежката загуба на „армейците“ не успя да помрачи радостта от завръщането на отбора в елита на НБЛ. Новата зала на ЦСКА събра стотици фенове със знакови имена за българския баскетбол и спорт. В тази обстановка клубът започна инициатива, чрез която отдава почит на своите легенди.
 
Специално признание БК ЦСКА поднесе на семейството на покойния и незабравим треньор Людмил Катерински. Педагог от италианския лицей в Цариград, състезател на АС-23 и националния отбор на България, артист и философ, насърчаващ творчеството на играчите в червени екипи. Във визитката му се открояват първата титла на ЦДНА през 1949 и още три през 1950 г., 1951 г., 1965 г., както и три Купи на България. Върхът на кариерата му е петото място с националния отбор на олимпийските игри в Мелбърн ’56.

БК ЦСКА

източник: LAP.bg

Легендарният баскетболист и треньор Петко Маринов също получи публична благодарност за приноса си и плакет от клуба. Роден в Бургас през 1949 г., феноменален стрелец, спечелил с червената фланелка 3 шампионски титли и 4 Купи, играл и на два европейски клубни полуфинала. „Петко, майсторе“, както го посреща публиката, продължава пътя си в ЦСКА като треньор и печели 3 титли през 80-е години и още 4 Купи за армейците.
 
От БК ЦСКА ще запазят традицията да отдават почит на своите легенди при всеки следващ мач през сезона. Предвидени са също и серия срещи и майсторски класове за юношите от червената школа. „Опитът и майсторството на най-великите трябва да достигне и до най-малките баскетболисти“, казват от клуба.