Спартак Плевен разби ЦСКА с 91:65 (24:10, 25:14, 19:25, 23:16)  на старта на сезона в НБЛ и вгорчи завръщането на "червените" в елита на българския баскетбол. Воденият от Тодор Тодоров тим не остави никакви съмнения в превъзходството си и загатна за сериозни амбиции през настоящата кампания. 

Срещата беше първа за столичани от 13 години насам в професионалния баскетбол в България. Легендите на ЦСКА през годините Петко Маринов, Тодор Богданов, Иван Ценов, Любомир Амиорков и Йордан Бозов също дойдоха да подкрепят тима в първия му мач. В залата пристигна и легендата на Левски Атанас Голомеев, който има шампионска титла и с "червените".

lap.bg
32 снимки

На трибуните бяха още президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и собственикът на генералния спонсор efbet Цветомир Найденов. Кубрат Пулев и треньорът на Левски Константин Папазов също изгледаха мача.

Главният треньор на боксовия ЦСКА Михаил Таков, заедно с неговия възпитаник Кубрат Пулев, и много други знакови имена за "армейците" дойдоха в залата, за да уважат официалния старт на отбора в НБЛ.

Пристигна и голяма част от последния шампионски женски отбор на ЦСКА в баскетбола, начело с Георги Божков, които спечелиха златен требъл - титла, купа и Адриатическата лига през 2007. Те бяха посрещнат от председателя на баскетболния клуб Роберт Гергов и от члена на Управителния съвет Александър Чакмаков.

Двубоят стартира с надмощие на Спартак, които поведоха с 14 точки след първата четвърт, а резултатът на почивката беше 49:24 след първото полувреме. ЦСКА намали изоставането си в третата четвърт, но в последния период отново гостите бяха по-добрия тим за крайното 91:65 в тяхна полза. 

Барет Бенсън направи страхотен дебют за победителите с 21 точки и 5 борби. Мартин Маринов наниза още 16 точки. Цветомир Чернокожев и Евгени Хаджирусев останаха с по 12 точки. 

За ЦСКА Райли Оуенс вкара 17 точки, а Зейн Ноулс добави 14 точки и 9 борби. Алекс Симеонов остана с 13 точки.