Треньорът на ЦСКА - Росен Барчовски, коментира победата над Балкан с 89:79 в първия мач от полуфиналите в НБЛ. "Червените" поведоха в серията и отмъкнаха домакинското предимство от съперника си за финала. 
 
"Победата днес в тяхната зала все още нищо не значи, имайки предвид скорошните четвъртфинали в Евролигата. Седим здраво на земята. Разбира се, че искахме да спечелим първия мач. Изпълнихме една генерална задача, която на думи е лесна, но трябваше да се изпълни и на терена. Контролирахме темпото и резултата. Колкото повече мачът отиваше към своя край, толкова повече напрежението падаше върху тях и това е нещо, което успяхме да направим. 
 
Играхме добре, но не най-добрия си баскетбол. Имаме потенциал и като игра, и като играчи. Имахме някои проблеми. Трябваше да запазя Венци Петков и затова Брендън Йънг игра повече, отколкото трябваше. Като слабост отчитам борбата под техния кош - хванаха ни 15 борби в нападение, за което определено ще вземем мерки. Това бяха втори шансове, които ги държаха в мача и добре, че не им стигна. По-важно от възстановяването в момента няма, а ние като треньорски щаб ще обърнем внимание с анализ. 
 
Ще вземем мерки и за стрелбата им от три точки. Имаха ситуации днес, но изпуснаха. Вероятно от напрежение, в мач номер 2 то ще бъде още по-голямо. Но надали ще имаме шанса да имат толкова нисък процент. Ако в мач номер 2 спечелим половината от борбите в атака, ще имаме шанс за бързи атаки, където сме много силни. Трябва да тръгнем от защитата и от борбата под коша, за да имаме повече лесни кошове. В съвременния баскетбол е трудно само с постепенно нападение, още повече без Драган Зекович, който в нападение е изключително комплексен играч. Трябва да поздравя Андрей Иванов, който го замести изключително достойно. Не искам да споменавам други имена, защото всички имаха заслуга, но него специално, защото трябваше да замести Зекович. Ако лекарския състав потвърди, че може и той каже, че иска, е възможно да вземе участие в следващия двубой", заяви минути след двубоя Барчовски.
 
Автор: БТА/Ива Кръстева