Отборът на КредиХелп победи Тойота със 135:103 (41:32, 36:27, 33:29, 25:15) в 15-ото издание на баскетболното шоу Maч на звездите в българския баскетбол, което се проведе в "Арена Ботевград".

Победителите бяха водени от Небойша Видич и Александър Дяковски, а треньори на тима на Тойота са Людмил Хаджисотиров и Георги Давидов. Баскетболистите на двата тима играха изключително атрактивно в демонстративния мач.

За най-полезен играч на срещата беше избран Омари Гудул от Берое. Александър Милов от Академик получи награда за млад играч.

За победителите най-резултатни бяха Травис Тейлър с 24 точки, Омари Гудул с 22 точки и Христо Николов с 14 точки. Айзея Юмипиг отбеляза 13 точки, 12 има Алан Арнет, а Николай Маринов добави 11 точки. За Тойота се отличиха Еван Раванел с 19 точки, Венцислав Петков с 15 точки и Дивон Уошингтън с 14 точки.

За втора поредна година победител в конкурса по тройки стана крилото на Спартак Плевен Константин Коев, който на финала победи Джордан Калахан от Балкан и Филип Виденов от Берое.

Американецът Дивон Уошингтън спечели конкурса по забивки, след като получи от журито пълен актив от осем 10-ки за атрактивната му забивка във финала. Христо Захариев е победител в конкурса по умения, след като победи съотборника си в Балкан Венцислав Петков.

За публиката в залата бяха подготвени много подаръци, а на почивката зрителите видяха и демонстративното участие на тима от деца с интелектуални затруднения, с който се занимава спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова. /БТА