Треньорите Людмил Хаджисотиров и Небойша Видич избраха днес своите отбори в звездното баскетбол шоу - Мача на звездите, което ще се проведе на 22 април в "Арена Ботевград".  За да достигнат до правото на избор обаче двамата се изправиха пред препятствия, заложени от Кирил Райков.

Треньорът на Балкан показа умения на пианото

Известни имена от шоубизнеса ще играят редом до деца с увреждания в инициативата "Аз обичам баскетбола". Децата ще изведат и играчите в двата отбора.

"Всяка година се опитваме да участваме в социална кауза. Много хубава инициатива има в Пловдив. Спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова занимава с деца със сериозни умствени умения и те ще се включат в Мача на звездите", каза спортният директор на Национална баскетболна лига Сандра Велчева. Очаква се сред звездите да бъдат известни български R&B изпълнители, които ще забавляват публиката със своите изпълнения. 

Продължава сериозният интерес и към аматьорския Мач на звездите. В момента в цялата страна върви масово надстрелване, заради обявената от организаторите възможност аматьор да се състезава редом с професионалистите в конкурсите за тройки и забивки.

За първи път в 15-годишната история на 100% Power Maча на звездите аматьори ще се борят срещу професионалисти в трите конкурса – тройки, умения и забивки.

"Всички смятаме, че за да има професионален баскетбол, трябва да има силен аматьорски баскетбол. Благодаря на организаторите и на всички фенове, които избраха участници в аматьорски 100% Power Мач на звездите след оспорвано гласуване в страницата на събитието", сподели представителят на BGO Software баскетболна лига  Орлин Атанасов. Той обяви и пълните състави аматьорския Maч на звездите.

Билетите за 100% Power Maча на звездите може да намерите в мрежата на Eventim, както и онлайн. Към момента те са с цена 5 лева, а в седмицата на шоуто (след 15 април) ще струват 7 лева.

Организаторите обещаха, че ще направят много приятна изненада за феновете - ще раздадат специална награда и няколко утешителни награди, които ще бъдат изтеглена с томбола от първите 1000 закупили билети за двубоя.