Мъжкият баскетболен Дунав загуби при гостуването си на Видабаскет в мач от втория кръг на А група. Момчетата на Николай Господинов водеха през цялото време в зала "Фестивална" във Видин, но в края отстъпиха след драматичен обрат със 77:80 точки.

Дунавци започнаха отлично срещата и след първата част имаха преднина от 12 точки за 24:12. След това те продължиха да водят играта и дори успяха да увеличат аванса си до 17 точки за 43:26 в своя полза.

След почивката обаче домакините "се отпушиха", стрелбата им потръгна и те се доближиха максимално до русенския състав за 57:60 10 минути преди края.

До финалната сирена Видабаскет бе по-настоятелен и грабна победата с 80:77.

Най-резултатен за Дунав бе Денис Титов - с 15. Георги Минков записа 12 точки, а с дабъл дабъл от 11 точки и 10 борби завърши Лъчезар Радев. Евгени Хаджирусев добави също 11 точки, а 10 вкара Ростислав Тончев, но и това не стигна за успеха на русенския отбор в дунавското дерби на "А" група.

В следващия кръг момчетата на Николай Господинов приемат бургаския "Делфин" от 17 ч. на 2 ноември в залата в русенския квартал "Здравец".