Капитанът на Академик Пловдив - Тони Гуджино, призна че му е било доста трудно по време на мача с Берое от последния кръг в НБЛ, тъй като е тренирал едва два дни преди двубоя. Срещата завърши с убедителна победа за "студентите" - 92:72.  
 
"Тренирах едва два дни и сега нямам въздух. Радвам се, че се завърнах в игра. Сега се чувствам добре. За нас мачът беше добър, единственото лошо е, че започнахме малко с по-бавно темпо. Третата и четвърта бяхме на ниво и резултатът е в наша полза. Важното е, че ги победихме с 20 точки разликата, защото загубихме първия мач в Стара Загора с 8 точки и това може да се окаже важно и за крайното класиране преди плейофите. Тази победа беше изключително ценна за нас. Имаме да свършим още много работа. С новите попълнения ротацията се увеличи и се надявам да сме здрави", обясни Гуджино.
 
Наставникът на тима Йордан Янков не скри задоволството си от успеха и от играта. 
 
"Много съм доволен и от резултата и от играта, която показаха момчетата. Те са основните виновници за победата, послушаха указанията на треньорския щаб и наистина се раздадоха на сто процента. Играчите, които не са играли в последно време, ще им трябва повечко, за да влязат във форма. Много съм доволен от играта и вече в почти пълен състав играем доста по-агресивно, стараем се повече и също така ме радва много, че давам шанс на младите момчета. Искам да поздравя публиката, която за пореден път напълни залата. Яни играе добре и ще продължавам да разчитам на него и да го ползвам. 
 
Не ми харесва, че правим прекалено много грешки и решения, които трябва да променяме в хода на играта в защита и нападение. Комуникацията ни в защита е на съвсем друго ниво от началото на сезона и това доведе до лимитирането на Берое до 72 точки. Смятам, че тази победа ще донесе самочувствие, защото до 21 декември да си само с една победа е доста тежко психологически. Отделно и всичките контузии и болести, които ни връхлетяха. Надявам се през новата година да сме здрави и вече в този състав ще можем да изглеждаме по съвсем друг начин и да радваме пловдивската публика", коментира Янков.