Берое загуби от Академик Пловдив Берое със 72:92 в НБЛ, а от старозагорския тим посочиха умората и многото контузии като основна причина за тежкото поражение. Според старши-треньора на Берое - Бойко Миленков, липсата на достатъчно сили в отбора е довела до загубата. 
 
"Не ни стигнаха силите, защото почти цялата част от отбора има някакви проблеми. На предното интервю казах, че сме тренирали 6 човека, а тази седмица тренирахме едва 5. Аз съм доволен от момчетата, че въпреки всичко изиграха мача и продължават да тренират въпреки болежките.  Чака ни много сериозен двубой срещу Ямбол у дома. Дариъс Хол има проблеми с коляното и реших да го запазя. Той ни е важен за нашата ротация. Всичко това звучи като оправдание, но като сме в сгъстен цикъл, е тежко. Всичките болежки и контузии не са сериозни, но играем много начесто. Със сигурност Балканската лига ни натоварва по някакъв начин физически, но ние сме си го избрали и никой не ни е карал насила да играем там", обясни Миленков.
Баскетболистът на Берое - Робърт Георгиев, също отдаде загубата на натрупалата се умора. 
 
"Не играхме много добре, може би и заради натрупалата се умора. Последните дни и не тренирахме пълноценно, защото на моменти бяхме по 5-6 човека на тренировка. Всеки един от отбора малко или много има някакви проблеми, но въпреки това гледаме да стискаме зъби. Като сме малък състав с много мачове в един момент умората ни достига и гледаме да се опазим. Приличен отбор сме и можем да се представяме по-добре. Всичко зависи от това да сме здрави и да можем да тренираме поне 5 на 5", смята той.