„Моите играчи показаха невероятен дух и характер. Много от нещата, които тренирахме се случиха. Играхме като отбор, някои от играчите направиха страхорен мач и въпреки това имаме резерви и потенциал още. Виждам, че в борбите и от тройката сме с по-добър процент. Като цяло съм много доволен от всички момчета”, коментира старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата на състава над Лукойл Академик в третия двубой от полуфиналната серия в НБЛ с 90:86 точк.

Рилски спортист поведе с 2:1 и е на една победа от финала. Четвъртият двубой е на 13-и май в Самоков от 18 часа, а евентуален пети двубой ще се играе на 17-и май в Правец.

Лукойл Академик е на загуба от тоталния провал

„Еван Бруинсма направи страхотен мач, Данчо имаше моменти, в които се измори, но като цяло игра майсторски. Но това е отборно усилие и всеки един е допринесъл за това. Сега имаме трудна задача да се възстановим и ще ни очаква много труден четвърти мач, но обещавам, че ще се борим до последно”, добави Хаджисотиров, цитиран от официалния сайт на българската федерация по баскетбол.

„Не можахме да се справим цял мач с Йордан Бозов и Еван Бруинсма, бяха на страхотно ниво. За съжаление ниският процент стрелба от тройката се оказа решаващ, независимо, че ние играхме с лоша защита. Ако бяхме вкарали един, два шута, а имахме доста отворени такива, можеше мачът да бъде още по-завързан. Пропуснахме според мен момент в третата част, когато успяхме да поведем, там трябваше да вдигнем разликата, но стана точно обратното. Трябва да направим всичко възможно да върнем серията в Правец”, категоричен бе старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев.