Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков отхвърли обвиненията, че има вмешателство в работата на централата и най-вече при определянето на Велико Търново за домакин на финалния двубой в турнира за Купата на България.

„Не исках да се създава допълнително напрежение преди финала и затова сега правим тази пресконференция. За домакин на финала имаше две предложения – Велико Търново и Ботевград. При гласуването имаше 6 гласа За и 4 гласа Въздържал се. Внушенията, че ще има проблеми заради феновете, се оказаха неистина. Мисля, че финалът остави добро впечатление”, обясни Георги Глушков, който сподели, че не е смятал за подходящо от морална гледна точка градовете, чийто отбори загубиха полуфиналните мачове – Ботевград и Пловдив.

Георги Глушков разкри, че провеждането на финала във Велико Търново е било под въпрос.

„Имаше момент, в който организацията бе пред провал. Отнякъде директорката на ДКС във Велико Търново беше научила или някой ѝ беше казал, че залата след събота няма да бъде същата и да си направи снимки. Жената се беше притеснила”, заяви Глушков, който сподели още:

„Говорихме с полицията и с всички, които трябваше да вземат мерки за организацията. С Купата показахме, че има публика и фенове, които могат да се държат прилично и да си поддържат отборите. Залата я приехме в един вид и я предадохме в същия, може би и по-красива.”

Босът на федерацията взе отношение и по зачестилите отворени писма и обвинения в медийното пространство от Треньорската комисия и за съдийството в родния баскетбол.

Глушков напомни, че клубовете могат да дадат различни предложения за обсъждане на Общото събрание на централата месец преди самото събрание, т.е. до 12-и март, тъй като Общото събрание е на 12-и април.

„Неприемливо е да искат от мен да съм арбитър на различни спорове. Загубихме нашата толерантност един към друг”, заяви още Георги Глушков.

Чолаков: Грозно е да се комуникира чрез медиите