"Съдиите допуснаха много свободна игра, която трябваше да изчистят много по-рано. Не съм доволен от съдийството". Това заяви след края на срещата между Дунав 8806 и Нефтохимик 2010 старши треньорът на шампионките Георги Божков.

"Сините феи" надделяха над носителя на Купата на България с 60:54 в Русе и са плътно зад временния лидер в класирането на НБЛ от Бургас.

"Спечелихме с много добра защита. Водехме през цялото време. През третата част стигнахме до много голяма разлика. Влязохме в четвъртата част с над 20 точки аванс и мачът беше приключил", отчете още Божков.

Колегата му от Нефтохимик Дечо Коешинов коментира, че спадът в играта на неговия тим се дължи и на пропуски в съдийството.

"Нашият отбор игра едва в последните минути на второто полувреме. Надявах се, да не се стигне до този спад. Имаше обаче и други фактори, които повлияха за този спад. Позволи се на отбора от Русе да играе по-твърдо отколкото трябва и при разлика от над 20 точки е много трудно да се върнеш в мача. Радвам се, че показахме характер. През последната част показахме характер и дори накрая, нямаше да е логично, но имаше момент, в който много да застрашим Дунав и да не са толкова сигурни в успеха си", каза Коешинов.

Той добави, че първото място в крайното класиране все още не е решено, а и независимо от това плейофите със сигурност ще са непредвидими.

"Не сме се стремили да сме първи, но такава беше програмата. Имаме още две тежки гостувания. Ако спечелим в Хасково, може да сме първи. Независимо от това обаче плейофите могат да са много непредсказуеми - както един отбор може да спечели в Бургас, така и може да загуби като домакин от нас", заяви треньорът на Нефтохимик.