Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев лично изтегли Левски в първия кръг от турнира за Купата на България тази година.

Дечев и неговият тим ще имат за съперник Балкан или Черно море на полуфинал, ако стигнат до там.

Наставникът подходи философски към жребия, който може да го срещне срещу домакина и основен претендент за трофея Балкан още преди финала. "Въпрос на шанс," каза той, добавяйки, че по пътя към трофея е ясно, че трябва да се мине през всеки съперник.

Лукойл си изтегли и Левски и Балкан по пътя за Купата

Дечев заяви, че е доволен от програмата, която отреди Лукойл да играе на четвъртфинал първи, още на 18 февруари от 17 часа, което ще даде време на победителя от двойката да почива и да се готви малко по-дълго за полуфинала.

"В първенството се показа, че всеки може да победи всеки. Може би Лукойл и Балкан съвсем малко се открояват. Но има още време, и дали за купата, или за следващата фаза на първенството, очаквам някои от отборите да се подсилят. Въпросът опира до възможности," заяви специалистът.

Тони Дечев обясни, че не се планират промени в състава, като той остава същия, само с Христо Захариев като ново попълнение. Доналд Тейлър също ще участва в турнира за Купата, тъй като все още има договор със "студентите".

След два дни почивка, една от най-дългите досега през сезона за Лукойл, тази вечер отборът стартира подготовка за Купата.

Ботевград приема финалите за Купата на България

Относно загубата в Ботевград, която Лукойл претърпя в НБЛ, Дечев заяви: "Не знам дали е плюс за тях, аз смятам, че е плюс за нас. Това показа, че моите момчета не трябва да подценяват нито един отбор, да се отнасят с респект към всеки, и че не сме непобедими."

"Почти винаги при смяна на треньора се получава леко подобрение, чисто психологически. Показа го смяната в Левски, изиграха два добри мача, две хубави победи. Смяната в Балкан не знам как ще се отрази. Миро Ралчев го познавам добре, би трябвало да се отрази добре. Не виждам причина да бъде в отрицателна насока," коментира Тони Дечев за треньорските рокади в двата съперника за Купата.

"Колкото Миро познава Лукойл, толкова и аз познавам него," отбеляза той за факта, че Ралчев премина в Балкан именно от Академик. "Лукойл тази година е нов, Миро е работил с друга формация, така че не мисля, че има кой знае какво значение."

Мироcлав Ралчев е новият треньор на Балкан

"Винаги е важно моментното състояние на играчите, тъй като Купата е много интересен турнир. В един мач може да се случи всичко," добави Дечев.

"Балкан при всички положения ще има предимство, че е домакин. Баскетболен град, с баскетболна публика. Но и ние изиграхме доста мачове в тази зала, и затова смятам, че сме облагодетелствани," каза Тони Дечев за "Арена Ботевград".


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS