Ботевград ще приеме финалите на турнира за Купата на България при мъжете, реши Управителният съвет на българската федерация по баскетбол. Другата кандидатура бе тази на Самоков. За последно Ботевград прие финален турнир за Купата през 1998 година. 

Жребият ще се тегли на 9 февруари. За четвъртфиналите той ще бъде дирижиран според класирането на отборите след втория етап от НБЛ и квалификациите между отборите класирани от 1 до 4 място (първа четворка) и тези от 5 до 8 място(втора четворка). Предвижда се пълен недирижиран жребий за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите.
Управителният съвет на централата прие и някои промени в нормативните документи.

Решено беше да бъдат повишени съдийските такси за мачовете от първата петица на държавното първенство за жени от 80 на 120 лева. От 70 на 100 лева е повишена таксата за дежурните представители на тези двубои. Поради зачестили случаи на неплащане или забавяне на хонорари на статистици и секретари и дори се стигна до неплащане на съдийски разноски на мач от женското първенство се налага да предложим промени в Дисциплинарния правилник на БФБаскетбол, които засягат държавното първенство за жени, А група мъже и подрастващи. 

Беше прието, когато БК не заплати съдийските разноски и разноските за секретари и статистика в брой в деня на срещата или по банков път най-късно в първия работен ден след срещата, БК дължи съответните разноски, както и имуществена санкция в размер на:
- ДП за жени и ДП за А гр. мъже - 500 лв.
- ДП за подрастващи - 100 лв. 

Приета беше и промяна в чл. 23.1 на Наредба за подрастващи, който става:
23.1 БК дължи за всяка спортно-състезателна година следните такси за картотекиране:
- по 10 лева за всеки свой треньор, водещ отбор;
- по 1 лев за състезател/ка по минибаскетбол до 8 и до 10г.;
- по 3 лева за състезател/ка по минибаскетбол до 12г., момичета, момчета, кадетки, кадети девойки, юноши,;
- по 5 пет лева за състезател/ка участник в А-група и Младежките лиги;
- по 1000 лева за чуждестранен състезател или треньор за подрастващи, който няма право на постоянно пребиваване в България. /БТА