"Тони Дечев първо повярва на моето предложение и за тези две години и половина с президента стояхме зад него, макар и да загуби Купата през миналата година и тази. Ние показахме, че държим на него и дадохме шанс на един български треньор да се развива. Дали той ще остане, трябва да питате и него. Може да иска да ходи в по-голям отбор и да има предложение от някъде. Със сигурност Тони Дечев е първият вариант за треньор на нашия отбор. Ще седнем и ще говорим, може да има и по-големи финансови претенции. Важното е, че откакто дойде, стана три пъти шампион", заяви спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков за бъдещето на треньора Тони Дечев след спечелването на шампионската титла на България.

Тони Дечев

източник: lap.bg, Любомир Асенов

"За мен всички титли са сладки, така че съм щастлив, че спечелихме. Нашият отбор е по-добрият и заслужено спечели", коментира още Стойков пред БНТ и продължи:

"Сезонът беше на плюсове и минуси, но това го има в спорта. Като цяло нашият отбор беше постоянен през целия сезон, стана първи в редовния и заслужено победи."