Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков заяви, че се старал да изпълни желанията на треньорския щаб, що се отнася до селекцията на тима за новия сезон.

„За селекцията се разбира дали сме доволни в края на сезона. Като цяло това, което са желали старши треньорът и неговите помощници е изпълнено. Надявам се играчите да са здрави да нямат контузии и да оправдаят очакванията, които има към тях. Изцяло треньорското ръководство си е избирало играчите“, коментира Тодор Стойков и продължи:

„Винаги сме търсили добро представяне в евротурнирите. Това са първите мачове. След това титлата и Купата. Ясно е, че Лукойл винаги се е борил за първото място и за добро представяне в Европа. Дано да се получи.“

Лукойл Академик днес стартира подготовка за новия сезон в Националната баскетболна лига.

„На този етап няма какво да коментирам другите. Гледам нашият тим да има всичко, което е необходимо, което зависи от мен. Да протече една добра подготовка, играчите да докажат, че имат място в Лукойл и да покажат потенциала си“, заяви още спортният директор на шампионите.

„Взимаме двама играчи от Бундеслигата, един от испанското първенство и това говори много за потенциала им. Дано го покажат и тук“, каза Тодор Стойков и добави: „С времето човек се учи. Засега нямаме някакви по-специфични драми и проблеми. Всичко е ок и се надяваме така да продължи до края на сезона.“