„Играхме може би 10 минути добре. През останалото време Лукойл Академик доминираше. Класата е голяма на Лукойл, разликата е голяма, но това не ни оправдава. Не може в залата, в която тренираме, да ни вкарат 100 точки. Недопустимо е това. Ние сме вкарали прилично за отбора срещу Лукойл – 75 точки, което е добре, но получаваме 100. Те играха с висок процент на стрелбата. Още един пък казвам, че и ние имаме вина за този висок процент“, коментира старши треньорът на баскетболния Левски Николай Господинов след поражението от Лукойл Академик в зала „Триадица“ със 75:100 точки.

„Ще имаме сега разговор с играчите. И то искам предимно с чужденците да говоря и с някои от българските играчи. Може да загубим от Лукойл, по-добри са, но не по този начин. Нямаше дух, нямаше битка. Можем да паднем, но да паднем като мъже. Ще имаме сериозни разговори. Ако на някой не му харесва, може и да се разделим“, каза Ники Господинов и продължи:

„В последните минути пуснах и по-младите играчи. Може би и по-рано трябваше да ги пусна. Винага е моя. Щом губим, вината е моя. Не ми хареса отношението на някои от играчите към мача, който мина.“

„С Илия Милутинович вече имахме разговори и с агента му. Не тренира добре, не е в нужното физическо състояние. Виждате, че е много натежал. Това не е професионален играч. Дали сме му срок до средата на октомври, ако не влезе в нужното състояние може и да се разделим. Играчи търсим, но не на всяка цена. Идеята ни е, ако можем да наложим младите“, сподели Николай Господинов и добави още:

„Очаквам Владиан Аврамов да се възстанови от контузия. Ако намерим някой, който си заслужава и е на добро ниво, може и да привлечем някой. Христо Николов не е за нашето първенство играч. Той е играч от друго ниво. Ние нямаме финансовите възможности да го задържим и аз му пожелавам скоро да си намери отбор в Европа, защото неговото място не е в българския шампионат.“