Президентът на баскетболния Рилски спортист Петър Георгиев бе изключително щастлив от спечелването на Купата на България при мъжете. Рилски спортист се справи с шампиона Лукойл Академик с 90:80 точки на финала в Ботевград.

„Заслужава си човек, когато с години прави нещо, да види резултата от своя труд и резултата на момчетата. Изключителни момчета са това, нямам думи да опиша колко са сериозни хора са и за тях не са всичко парите“, коментира Петър Георгиев.

„Много пъти ми е идвало да хвърля всичко. Не знам някой друг да дава толкова дълго пари в България, колкото аз, но пак казвам, че си заслужава“, добави още президентът на Рилски спортист.

„Да кажа, че съм очаквал е прекалено смело. По-скоро се надявах. В спорта има логика. Самоков заслужаваше да получи тази купа след толкова години, в които Петър Георгиев инвестира в клуба. На последния Управителен съвет бях предизвикан от бившия председател на федерацията по баскетбол г-н Атанас Тонев, който ме мотивира страшно и сега му благодаря. Много е важно за спорта и за баскетбола различни отбори да побеждават. Защото така е по-интересно за хората и за публиката. Победата на Рилски спортист е добра новина за българския баскетбол”, сподели старши треньорът на самоковци, а наставникът на Лукойл Академик Тони Дечев заяви:

„Позволихме на отбора на Самоков бързо да се върне в мача след почивката. Те нарушиха ритъма ни на игра, загубихме организация, загубихме сигурност. Рилски спортист не е никак слаб тим. Ние на свой ред не успяхме да се справим с основните единици на съперника. В много важни моменти в третата част успяха да ни пречупят.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS