„След събитията днес, се молих да победим. Точно днес. Това ще се забрави във времето, но за мен мачът беше по-специален“, така треньорът на Левски Тити Папазов започна коментара си след победата над МЗТ Скопие с 91:90 точки в Адриатическата лига, която бе едва втора на тима в състезанието. Мачът обаче бе белязан и от решението на помощник треньорът Тони Дечев да напусне „сините“ и да приеме предложението да стане старши треньор на големия съперник на Левски – Лукойл Академик.

Папазов не скри, че решението на вече бившия му асистент е било истински шок за тима. Той разкри, че преди време Тони Дечев е отказал предложение от Черно море, дори без да се консултира с него, но сега е поискал мнението му, което му е подсказало, че ситуацията се е променила.

„Ние заслужавахме да победим. Играхме добре в дължа част от мача. В края не се предадохме и показахме характер. Дори и с късмет накрая, в хода на мача бяхме отборът, който повече заслужаваше победата. Допуснахме грешки, но и съперникът допусна такива“, продължи Тити, коментирайки двубоя в зала „Универсиада“.

„Аз разбрах в четвъртък, но докато днес не стана факт, имаше някаква надежда. В четвъртък вечерта бях шокиран. Смея да твърдя, че едно от най-стойностните неща в българския баскетбол беше нашият тандем. Нямаше нищо фатално това да се случи на 1-и юни. Не се разсърдих на останалите девет, които си тръгнаха. На никой не мога да се сърдя, но продължавам да твърдя, че героите са тези, които останаха. За него това е шанс. Смятам, че ако му бях казал да остане, той щеше да остане. Истинското решение обаче трябва да го вземе той, а не аз да му казвам. Въпрос на гледна точка. Знаех, че мога да го спра и но смятах, че не е коректно. Тайничко се надявах да не отиде. Смятам, че много съм му помогнал в кариерата, разбира се и той ми е помагал много. Рано или късно този момент щеше да дойде. Каза ми, че има предложение от Лукойл и по-скоро иска подкрепа“, сподели Папазов как са се развили събитията в последните дни.

„Продължаваме да се борим. Тони е човек, който е работохолик и заслужава да стане старши треньор. Смятам, че заслужаваше да стане старши треньор в Левски, но трябваше да има още малко търпение. Това е нещо, което ме е разклатило, но не може да ни спре. Най-решаващото нещо в момента е да спасим отбора. Левски е стълб в българския спорт. Да, раната е сериозна, но тя се лекува с време и с някаква по-добра ситуация. Не съм си представял, че толкова рано ще играя срещу него. На него също не му е лесно, бъдете сигурни“, каза още Тити, споделяйки своето мнение по актуалната в българския баскетбол треньорска рокада.

„Повечето хора смятат, че не е постъпил правилно, но рано или късно този момент трябваше да постъпи. Но погледнато философски това е в интерес на неговата кариера. Ние бяхме един абсолютен пъзел. Не мога да кажа, че не ме боли. Затова тази победа е малко по-различна. Ние имахме възможност да се откажем и аз бях този, който настоявах да не се отказваме, и сега се доказва, че съм бил прав. Левски е нещо по-различно. Левски не може да се предаде. Ако ситуацията ни беше перспективна, Тони нямаше да бъде поблазнен от това да бъде първи. Той знаеше, че ще дойде този ден, той да е първи в Левски. Той отказа сам на Черно море и само ме запозна с решението си. Тогава не ме пита. Сега вече, когато ме пита, явно е по-различно. В края на краищата имам ли аз морално право да го спирам? Така съм устроен. За мен баскетболът не е професия, а е моят живот“, категоричен бе старши треньорът на „сините“ Тити Папазов, който ще продължи в екип със Стефан Михайлов да се бори за спасението на баскетболния Левски.