Левски постигна втората си победа в Адриатическата лига, след невероятна драма срещу македонския МЗТ Скопие, и продължение - за 91:90.

В деня, в който "сините" останаха без Тони Дечев, те намериха сили да се вдигнат за пореден път през тежкия сезон, и удържаха скопския тим, за да прекъснат серия от 21 загуби.

Пред скромните 300-400 човека в зала "Универсиада", Левски водеше през целия двубой, като дори на моменти имаше аванс от 18 точки, но страхотната стрелба от тройката върна МЗТ в мача, и докара нещата до продължение, след 80:80 в редовното време.

В него МЗТ поведе с точка секунди преди края, но 17-годишният Спас Николов направи атака в края и си спечели два наказателни удара. Въпреки че изпусна и двата, Джими Хънт овладя борбата, и реализира добавка, седем секунди преди края на продължението.

Марко Симоновски опита тройка почти със сирената, но не успя, за да остане победата за "сините" - измъчена, но невероятно сладка - с 91:90.

Реферите на двубоя не направиха нещата лесни и за двата отбора, а в последната част изгониха Димитър Ангелов с две технически нарушения, с което настроиха и малкото фенове срещу себе си. Трима играчи на Левски напуснаха за лични нарушения до края на двубоя, но и важният център на МЗТ Предраг Самарджийски също седна за фаулове.

Капитанът Павел Иванов реализира 20 точки за победителите. 19 точки добави Димитър Ангелов, а 15 точки наниза Алекс Симеонов. Васил Евтимов направи "дабъл-дабъл" - 11 точки и 11 борби.

Стефан Синовец се отличи с 29 за гостите, а 19 точки вкара Александър Чапин.

В следващия си мач от турнира Левски е домакин на Унион Олимпия (Словения) в събота (14 март) от 20.00 часа.

Преди това обаче Левски е домакин и в НБЛ - на Ямбол - в четвъртък от 19.00 часа.