Новият старши треньор на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Георги Младенов заяви след победата над Ямбол, с която дебютира начело на „студентите”, че тимът му е играл на приливи и отливи.

„Започнахме добре. Имаше хубави неща и настроение, но лошо е, че отново се връщаме в някаква странна схема на стрийт баскетбол, което няма да позволя. Играхме тягостно, доколкото новите неща още не са улегнали. Учудва ме слабата защита и слабата борба. Като стана малко по-тежко, пак всеки тръгва на играе сам. Добре се представиха Тенчо Банев, Ристе Стефанов и Уили Дийн. Митко Ангелов не е в оптимално състояние след контузията. Мийович игра под нивото си”, коментира Младенов.

Наставникът на шампионите поясни, че капитанът Тодор Стойков е пропуснал срещата, заради проблеми с крака.

„Играхме без Тодор Стойков, който има малки болежки в крака и не искахме да рискуваме да го събличаме, защото знаете, че той гори в играта и не искаме да стане нелепа контузия. Чавдар Костов е готов физически, но не е в нормално състояние. Имаме още време до първия плейоф и трябва да направим всичко възможно всички да са полезни на отбора”, каза още Георги Младенов и допълни:

„Важно е всички да са като юмрук. Близко съм до това. Оптимист съм и смятам, че отборът може да стане първи. Не съм отчаян след днес, но не съм превъзбуден. Момчетата от Ямбол играха добре, но ние им разрешихме да играят така. За 3-4 дни не очаквам чудеса. Искам просто отборът да играе по задружно, но имаме време да работим. Доволен съм, че има още три сериозни мача до края на редовния сезон, в които отборът може да влезе в ритъм. Когато започнат плейофите, един отбор трябва да играе повече мачове и това, че ЦСКА не участват не е плюс.”