Баскетболистът Бойко Младенов напуска ЦСКА в посока КК Сплит. Центърът подписа преди часове с хърватския тим, където ще е съотборник с друг национал Деян Иванов и ще има възможност да се изявява в Адриатическата лига. Договорът на 212-сантиметровия Младенов е до края на сезона. „Днес пристигна официалната оферта и не се колебахме. Решихме, че за него е по-добре да подпише със Сплит, въпреки че интересът от страна на шведите продължаваше. Това е един много добър шанс за неговата кариера. Деян го чака с нетърпение. От клуба са го питали за мнението му. И за двама е хубаво, че ще играят заедно. Треньорът на КК Сплит Суботич е добър приятел на нашата агенция. Вярвам, че ще помогне на Бойко да се представи отлично”, сподели от Киев мениджърът на играча Йорго Патапатиу.

Що се отнася до американеца от ЦСКА Майк Хендерсън, който се контузи тежко представителят на „Интерперформансис” сподели: „В ЦСКА обмислят варианта да бъде опериран в Щатите. До колкото разбрах такова е желанието на Майк. Той е талантлив и с голям потенциал. Имахме голям късмет с ЦСКА и е много неприятно това, което се случи. Те ще го чакат да се възстанови. Най-важно за него е да се възстанови 100%. Лошото е, че в България не може да се смени чужденец по това време. Ако нещо се случи с един играч, отборите не могат да го сменят, а това е много неприятно. Смятам, че хората във федерацията трябва да го обсъдят още веднъж.”

Йорго Патапатиу разкри, че е на посещение в Киев по покана на местния тим БК Киев. „Имаме приятелски отношения от години. Най-важно е да се видим с Саша Волков. Имат големи амбиции. Помнят Митко Ангелов. Разпитваха ме за някои играчи от България, но ще се разбере лятото”, заяви още мениджърът, а на въпрос какво очаква от двубоя на българския ЛукОйл Академик срещу Вентспилс в купа УЛЕБ отговори:

„Не бих заложил пари на този мач. Чака ни непредвидим сблъсък. Ще се класира отборът в по-добър ден. Не мога да преценя, кой ще е този тим, защото очаквам равностоен мач.”