Наставникът на баскетболния Левски Любо Минчев трябваше да преглътне второто поредно поражение от ЦСКА тази вечер. „Всеки един отбор в осмицата без ЛукОйл, които са твърд фаворит, има шанс да стигне до финалната фаза. Много зависи от това кой в каква форма ще е. За сега ние не сме в по-добра ситуация. Изменихме стила на игра. Започнахме да играем бавно в нападение и трудно вкарваме точки. Промяната е в нашата игра. Не ме е ударила лента, падна близо до мен. Публиката беше фактор, но за мен феновете на ЦСКА явно знаят кога да хвърлят лентите. Не мога да търся оправдания. Играем по-слабо в сравнение с началото на първенството”, заяви след двубоя Минчев.

Златин Герогиев бе най-резултатен за „сините” с 18 точки, а Станислав Славейков отбеляза 16.

На два пъти към терена полетяха запалки и домакините от ЦСКА могат да отнесат глоба от родната федерация. По време на срещата се разбра, че преди началото на мача агитките на „червените” и „сини” пак са влезли в конфликти, но от полицията съобщиха, че арестувани няма, както и по-сериозни инциденти.

Вечното дерби в зала „Христо Ботев” изгледа и българинът с френски паспорт Васко Евтимов. Баскетболистът, който носи екипа на испанския Валядолид е контузен и ще отсъства известно време от терените.