Месец преди 61-ия си рожден ден треньорът Петко Маринов е категоричен, че винаги би помагал на националния ни тим и би участвал в някой от щабовете. Маринов смята, че Росен Барчовски е добър избор за старши треньор на мъжкия ни състав.

 

„Аз доколкото знам и почти съм сигурен, че Росен Барчовски ще застане на кормилото на отбора, което за мен е един добър избор. Той класира тима за Европейското през 2005-а и отборът ни игра много приятно в Подгорица. Няма лошо да ни съветват големи имена, като Пешич, като Пини Гершон, това са доказани в световен мащаб специалисти, но аз не искам да отписвам и нашите треньори, защото се появиха млади и кадърни треньори. Аз мисля, че ще бъде правилно да застане българин на кормилото на състава и най-вероятно това ще бъде Росен, а аз с каквото мога винаги ще го подкрепям”, каза Петко Маринов пред Гонг и допълни:

 

„С удоволствие бих се включил в някой от щабовете. Не знам дали ви прави впечатление, че във всички големи европейски отбори има един с бели коси или бяла брада, като моята, които примерно участват в щабовете. Защото в края на краищата все нещо като съвет, като успокоение, всеки има нужда от такова нещо. Струва ми се, че на младите трябва да се дава път и да работят, защото те са много ентусиазирани, с много голямо желание и затова аз винаги ги подкрепям. Малко се различавам от някои колеги, които никога не признават младите. Напротив аз много ги уважавам и очаквам от тях наистина да възвърнат славата на нашия баскетбол.”