Един от най-успешните треньори в историята на родния баскетбол пак вдигна трофей в ръцете си. Петко Маринов изведе женския тим на ЛукОйл Нефтохимик до шампионската титла след като надви Дунав Еконт.

„Сега се чувствам много изморен, но много приятно изморен, защото наистина, когато стартира първенството, по време на целия сезон горе-долу ние бяхме догонващи на отбора на Дунав Русе. Накрая обаче финиширахме като шампиони и затова съм изключително щастлив. В същото време съм и малко тъжен, защото хич не ми се искаше да стават тези ексцесии, които станаха на втория мач в Русе. Отборът на Дунав се държа много толерантно и коректно, и треньорът също. Съжалявам само за това, но в края на краищата кой каквото си направи сам, никой не може да му го направи. Сега се възползвам от възможността да кажа, че русенската публика е една от най-интелигентните и възпитаните и заради няколко човека лишиха цялата баскетболна общественост от поне още един мач в Русе”, коментира Петко Маринов пред Гонг и продължи:

„Когато започнахме серията, психологическото предимство беше на наша страна. И може би тази отговорност за Дунав, че на всяка цена трябва да станат първи, им изигра много лоша шега. Най-важният мач от серията беше първият мач, в който победихме в Русе. От там мисля, че във втория мач във Варна тотално ги надиграхме. Вчера нещата се промениха, Дунав бяха разтоварени, защото вече бяха направили две грешки, а при нас също се обърнаха нещата, защото ние на всяка цена трябваше да победим и това малко скова отбора, и ние не показахме игрите от първите два мача. Искам да кажа, че тимът ни може би е най-младият в групата. Имам 4 или 5 момичета, които са в девети или десети клас. Основните ни състезателки също са млади, така че много ме радва това, че тези момичета показаха характер и в тежки моменти се справиха и зарадвахме нашите привърженици. Нито сме искали да печелим служебно, нито нищо, но малко ми е обидно наистина, защото ударите наистина бяха много тежки. Нямаше как да излезем без най-добрата си баскетболистка. Най-много ми е обидно това, че ни обвиниха едва ли не в симулация. За първи път се получава такъв катаклизъм. Продължавам да уважавам русенската публика, но не уважавам някои хора, заради които видяхте какво стана.”

Колкото до бъдещите си амбиции Маринов заяви:
„Винаги съм имал голямо желание да играем в купа Европа. Даже знаете, че първата година стигнахме и до Файнъл Фор в Истанбул. Само, че политиката на клуба е мъжете да участват в Европа, даже тази година и мъжете се отказаха, така че единствено ни остава да радваме тук бургаската общественост, да радваме нашите привърженици. Все си мислех, че колкото повече остарявам, ще добия някаква рутина, но да ви кажа още имам хъс и желание за победи.”