Старши треньорът на ЛукОйл Академик Марин Докузовски заяви след поражението в контрола от Арис, че тимът няма много време до квалификациите за Евролигата, така че ще се опита да го използва по възможно най-добрия начин. „Да, доста нов отбор сме, а и мисля, че и малко късно започнахме. За играчите, които са на една седмица тренировки е рано и да играят контролни срещи, за да видиш кой какво знае и какво не знае. Сега обаче идва и мача с Барселона, на който трябва да се представим по-добре. Доста ще е трудно, защото за една седмица не знам какво може да се направи. Ще се опитаме до 25-и да заиграем по-добре и да сработим отбора, защото днес за първи път дойдоха и Божо Аврамов, и Павел Маринов. Няма време, но каквото е, това е. Ще се опитаме да представим добре българския баскетбол”, коментира македонският специалист след срещата в зала „Универсиада” тази вечер.

Колкото до новите състезатели, Докузовски заяви: „Дарил Уоткинс вчера малко се контузи на тренировката и не получи много игрово време, но е играч, който има добра защита и прилична стрелба. Мисля, че много ще ни помогне в борбата под коша, а и дано Тенчо да няма контузии. Абукар е играч, който е много добър стрелец, а Девин Грийн го познавате. Голям борец, добър играч. Надявам се, че ще бъдем по-добре обиграни, но засега още е малко трудно.”

Марин Докузовски призна, че „студентите” започнаха доста късно подготовка за сезона. „За мен нито един отбор, който играе в Евролигата не започва толкова късно подготовка. Имаше някои играчи, които бяха в националния, а с други по-късно се договорихме. Мисля, че трябваше по-рано да започнем, но това е”, каза македонецът, а за българските национали сподели: „При Павел Маринов се вижда, че има напредък в играта, а и психически. Както го гледам днес, се старае много и ще получи съответния шанс, защото няма треньор, който да не иска да даде шанс на играчите, които заслужават. При Божо Аврамов мисля, че проблема не е във формата му, колкото психиката малко е паднала. Имаше напрежение и всичко падна върху неговата глава.”

Що се отнася до предстоящия турнир в Арена Армеец и срещата с Барселона, Марин Докузовски заяви: „Барселона един път идва. Много рядко идва в България и много рядко един отбор може да ги покани и те да дойдат. Удовоствие е на водиш своя отбор срещу Барселона. Наистина голяма работа е да ти дойдат тук Наваро и Ясикевичус да ги видим и да играем срещу тях. Резултатът няма да е най-важното нещо, но ще се опитаме да се представим по-добре. По-късно ще играем контрола срещу Звезда в Белград и една контрола в Димитровград.”