Лукойл Академик изигра втора полезна контрола срещу Арис, в зала „Универсиада“, в която загуби със 71:73. Преди няколко дни в Правец, българският тим се наложи над същия съперник. За „студентите“ не остана много време за подготовка до квалификацията за Евролигата, така че независимо от резултата, имат нужда от игра. В петък Лукойл играе срещу гранда Барселона в „Армеец Арена“. Настаняването на испанците в Правец, където ще са на лагер няколко дни, позволи днешната проверка да се проведе в София, като предизвика и немалък интерес от страна на публиката, да видят новата селекция на шампионите.

Двубоят бе до голяма степен равностоен, като Лукойл успя да се откъсне на почивката с 10 точки напред, и поддържаше преднина през повечето време. Първата част завърши 15:14, полувремето – 32:25, но в третата четвърт гостите от Солун направиха обрат, и в последните й секунди поведоха – 48:49. В последната четвърт Арис дори успя да излезе с аванс от шест-седем точки напред, а българският тим бе постоянно догонващ. След продължително изпълнение на фаулове в последната минута, се оформи крайното 71:73.

Първи мач за Лукойл изиграха Божидар Аврамов и Павел Маринов, присъединили се след участието си за националния отбор на България. Единствено шведският национал Томас Масамба все още предстои да пристигне в лагера на Академик.

Мачът бе изгледан от целия тим на Левски, включително и новото попълнение Марко Маринович, както и Николай Върбанов и Чавдар Костов.

Лукойл: Девин Грийн 15, Стойков 3, Банев 8, Абукар 16, Уоткинс 6, Хийт 12, Аврамов 4, Маринов 2, Веселинов 3, Колев 2.