Шампионът на България по баскетбол ЛукОйл Академик се изправя довечера срещу руския гранд Динамо Москва в реванш от осминафиналите на купа УЛЕБ. Воденият от сръбската легенда Светислав Пешич тим има преднина от 14 точки, тъй като победи убедително в зала „Универсиада”.

Пътят за „студентите” към Финалната осмица, която ще се играе в Торино минава през успех с 15 или повече точки над Динамо. Двубоят е от 19.15 часа българско време.

В българския лагер са наясно, че домакините са абсолютен фаворит, но се надяват всички родни баскетболисти да играят на максимума от възможностите си и да се възползват от своите шансове.

В същото време у нас шест отбора се хвърлят в битка за Финалната четворка на турнира за Купата на България.

Левски гостува на Рилски спортист в реванш от четвъртфиналите след успеха пред два дни в зала „Триадица”. Мачът е от 17.30 часа в Арена Самоков.

ЦСКА излиза срещу Ямбол от 18 часа в зала „Диана”, но също с победа преднина, а във Варна Черно море приема Балкан Ботевград. Тимът на Героги Младенов постигна убедителен успех в първата среща. Ако се стигне до равенство 1:1 победи ще се играят трети мачове.

Последната двойка е между ЛукОйл Академик и Спартак Плевен, като „студентите” вече биха в първата среща, а реваншът е в петък.