Билетите за утрешния сблъсък между българския шампион Лукойл Академик и гръцкия гранд Олимпиакос на турнира в Кипър вече са продадени.

Старши треньорът на гърците Пини Гершон категорично е отказал да играе с другия поканен клуб от тази държава - Арис и това наложило спешното разместване в програмата.

„Повече яснота за надпреварата ще има след официалната пресконференция, на която ще присъствам тази вечер”, сподели при пристигането си в Кипър спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.

Баскетболистите на Лукойл пък пътуват утре рано сутринта, за да излязат срещу „червено-белите” от Пирея от 19:00 часа вечерта.

Гершон отказа да играе с Арис, защото във втория кръг на гръцкото първенство се срещат именно Олимпиакос и отборът от Солун. Нашият тим игра срещу сериозни противници в подготовката до тук, но отборът още е непълен. Според мен търсим спешно състезатели на постовете 4 и 5, а аз лично не съм доволен от сръбския гард Джорич, но това е мое мнение, треньорът ще каже неговото”, допълни Везенков по повод наближаващото начало на новия сезон у нас и предстоящата купа УЛЕБ.

Сашо Везенков за пореден път изрази задоволството си от представянето на македонеца Перо Антич.

„Познавам го отдавна, още от Гърция. Мисля, че той е най-добрият македонски баскетболист и най-добрият играч идвал в България. Дано продължи в същия дух. Знаем за проблемите, но той е изключителен баскетболист и ние го променихме коренно”, каза още спортният директор на „студентите”.