Лукойл Академик започна подобаващо новия сезон в българското първенство. „Студентите” разгромиха ЦСКА като гост в зала „Христо Ботев” с 96:61.

След края на срещата спортният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков обяви, че към отбора ще се присъедини нов гард, чието име ще бъде обявено утре. Проблемите с Антонио Бъркс и неговата картотека продължават, като договорът на американеца ще влезе в сила едва от следващия сезон. Треньорското ръководство не е доволно от Ненад Джорич и утре ще бъдат проведени разговори с него, като не е изключено сърбинът да бъде освободен. Също утре в София ще пристигне новото попълнение Ненад Чанак, а за Мурило да Роса се чака отговор от Макаби Тел Авив. Ако той е положителен, бразилецът ще премине при „студентите”.

Новото попълнение на Лукойл Перо Антич демонстрира страхотна форма срещу ЦСКА, като завърши с 28 точки, 12 борби, 7 асистенции и 3 откраднати топки. Капитанът Тодор Стойков добави 19 точки, седем борби и 4 асистенции, а Дантей Смит завърши с 15 точки, 11 борби и пет асистенции.

От състава на ЦСКА Георги Давидов и Майк Хендерсън завършиха с по 14 точки. „Червените” срещнаха сериозни проблеми от тройката, както и в борбата под коша. Момчетата на Росен Барчовски не сполучиха и при асистенциите, като единствено тийнейджърът Любо Пасков завърши с пет подавания, докато титулярният плеймейкър Людмил Хаджисотиров направи само една.

В следващия кръг през уикенда ЦСКА приема Балкан, а в Правец се срещат двата български евроучастника – Лукойл Академик и Спартак Плевен.