Старши треньорът на Лукойл Академик Сашо Везенков обяви след загубената битка за титлата, че тимът едва ли ще участва в Еврокъп, а по-скоро в друг турнир. В същото време, специалистът намекна, че все още не знае каква ще бъде ролята му в бъдеще в клуба.

„Честитя победата на Левски, бяха по-добри, но аз не се оправдавам, продължаваме напред. Липсва ни лидер, лидерът е много сложно нещо. Аз не мога да кажа в съблекалнята този е лидер. Той трябва да си извоюва мястото“, сподели Сашо Везенков.

„Нашият отбор се нуждае много спешно от един класен отбор“, допълни специалистът.

„Първо трябва да видим моята роля каква ще е, едва след това да мисля за играчите, кой ще задържим. Миналата година предложихме на Тошко Стойков, той искаше да си почине. Място за него винаги има“, коментира Везенков.

„Този въпрос за евротурнирите е много сериозен. Много разговори сме провели с Валентин Златев. За да играем УЛЕБ, трябва да направим един наистина много добър отбор, защото само за да участваме... Не си заслужава. Моето предложение ще бъде за български баскетболисти, които да можем да ги изтърпим и след 2-3 години да имаме пак отбор“, каза още Сашо Везенков.