Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик вече има набелязан нов играч от родното първенство и това е Николай Колев от Черно море. Спортният директор на клуба Сашо Везенков сподели, че ЛукОйл възнамерява да предложи дългосрочен договор на 205-сантиметровия баскетболист.

А колкото до това дали има играчи, които със сигурност ще напуснат ЛукОйл Академик, Везенков отговори: „Всеки един играч може би иска да играе в друго първенство, да смени обстановката. Аз мога само да кажа, че има играчи, които искам да останат, а не да се разделяме – един Божидар Аврамов, един Оуенс, един Хийт. Бруно Шундов също. Не искам сега да казвам, защото може да пропусна някой. Но това е следващата стъпка. Нека минат 15 дни някъде и тогава ще седнем с треньора и ще погледнем нещата. Марин Докузовски има договор за догодина. Не знам как е неговата ситуация. Имаше проблеми в Македония, защото баща му почина и беше в много тежка ситуация. С него също трябва да седнем и да проведем разговор.”

„Да, вярно е за Николай Колев. Казвам го с риск да се обиди Симеон Варчев. Ако е свободен, ще говорим с него. Има много хляб в него и ще му предложим един дългосрочен договор. Ще говорим с неговите мениджъри и се надявам, че той ще е част за доста години от нашия тим. Чавдар Костов не влиза в нашите планове. Ние проведохме разговори с него през февруари, но не искам да коментирам. За останалите българи, които играят в чужбина и Филип Виденов, и двамата близнаци аз бих се радвал да играят при нас, но засега не е ставало на въпрос и не сме коментирали новите играчи”, завърши Сашо Везенков.