„Наистина празнуването беше изключително на висота. Започнахме с кратка вечеря в Правец и после продължихме до сутринта”, сподели спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков за снощния купон на клуба по повод десетата поредна шампионска титла в баскетбола.

„Все пак е десета поредна титла и сме много радостни всички, защото в каквото и да е, когато поставиш такава хегемония и дори да имаш една загуба, не е толкова лесно. Отборът на Левски беше доста силен този сезон. Ние имахме някои катаклизми през годината и тези победи, които станаха накрая са от особено голямо значение”, каза още Везенков, а по повод изминалия сезон коментира: „Взехме Купата и титлата, това е ясно, а за един кош ние не преминахме напред в Еврокъп, където се падахме в една изключително лесна група. Мислех, че можеше да бъдем и в осемте на турнира. Тогава бяхме готови с привличането на двама нови състезатели. Знаете, че при нас продължаването в Еврокъп, води и до по-голям бюджет. Не се получи и тогава се стигна до смяна на треньора. За радост накрая всичко завърши, както всяка година. Да ви кажа с противоречиви чувства съм за този сезон.”

Сашо Везенков призна още, че клубът има набелязани няколко играчи за догодина, но тепърва ще има подробен разговор с треньора Марин Докузовски.

„Добрата новина е, че все още г-н Златев стои зад отбора и все още имаме финансова стабилност в тези доста трудни години. Защото знаете в Европа в момента е изключително трудно. Наистина имаме набелязани трима-четирима играчи. От тези, които приключиха сезона имаме договор с Павел Маринов, но не знам какво стана. Не съм говорил с треньора защо Павел не влезе да играе за малко. Това е тема на разговор с треньора Докузовски. Но наистина на нас не ни остава нищо друго, освен тази така мечтано представяне в евротурнирите. Нещо, което да бъде повече от предходната година. А ние бяхме точно на един кош от може би влизане в осмицата. Но това е баскетболът. Виждате и Левски имаше доста ситуации и беше доста близо. Не знам какво им попречи. Може би нашият опит, нашата класа или може би нашите играчи са малко по-класни”, заяви Везенков.